Structuurformules met ChemSketch

Stel je wilt een nette structuurformule voor in een Word-document of voor in een verslag of voor in een presentatie. Dan kun je die structuurformule met de hand tekenen. Als je netjes tekent is dat een prima optie. Maar veel chemici werken met computerprogramma's waarmee je vlot de moeilijkste structuren maakt. Een belangrijk voordeel is ook dat veel structuren al voor je klaar staan in het programma. Sommige van die programma's zijn ook voor scholieren en studenten beschikbaar. Gratis. Het zijn dan uitgeklede versies maar je kunt er toch veel mee.

Er zijn in hoofdzaak twee programma's die door onderwijsinstellingen, leerlingen en studenten, veel gebruikt worden:

Accelrys Draw      (te downloaden van: accelrys.com)

ChemSketch        (te downloaden van: http://www.acdlabs.com )  

In beide gevallen moet je je registreren, je geeft dan op dat je student bent aan instituut ....ROC ....  en zo nog het een en ander.

Beide programma's lijken op elkaar maar ChemSketch heeft wat meer mogelijkheden, daarom concentreren we ons hier op ChemSketch.

Hieronder vind je een vijftal linkjes naar documenten in pdf-formaat. Als je er serieus mee aan de slag wilt, druk ze dan af. Dan heb je de handleiding bij de hand terwijl je met het programma op je PC bezig bent.

 

Video

 Enkele Engelstalige video-uitlegjes vind je hier: